HG 265 Asbjørn er Årets Praktikplads

Til Blå Bevis blev også Årets Praktikplads hædret af Fiskeriets Arbejdsmiljøråd
af Line Dalgaard Jensen
22 nov 2022

Stort engagement. Første prioritet er sikkerhed. Og et opholdsrum som skibets samlingspunkt.

Sådan lyder nogle af ordene som fiskerlærling Fredrik Mølgaard bruger til at beskrive sin praktikplads HG 265 Asbjørn – og som sikrede dem prisen for Årets Praktikplads til Blå Bevis.

Det er Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, som hvert år kårer den bedste praktikplads, og trods et stærkt felt med også FN 261 Stjerne, FN 362 Sara Kajgaard, RI 372 Aggersøe og HG 281 Elin, så fandt de en vinder.

- Fiskeriets Arbejdsmiljøråds bestyrelse er blevet enige om et fartøj blandt de nominerede, hvor praktikpladsen har udvist særlig stor interesse i at bidrage til, at lærlingen har fået en forståelse af, hvad et godt og sikkert arbejdsmiljøråd er, og hvor de faglige kompetencer er videregivet med stor vægt på arbejdsmiljø og sikkerhed, sagde direktør Flemming Christensen, som overrakte prisen til eleven og hans skipper Nicolai Magnusen.

- Det er lidt sjovt, at Asbjørn er kåret til Årets Praktikplads, for båden er sådan set solgt. Men en læreplads er jo i høj grad det arbejdsmiljø og de kollegaer, man har, mere end det er det skib, som man er ansat på. Det er et samlet fællesskab, som I elever bidrager til – I er et frisk pust. Vi er glade for at have elever ombord, og det vil vi fortsætte med, lød det fra den stolte skipper.

Med diplomet følger en check på 6000 kr.

Flere Nyheder