Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles til 50 mio. kroner

Yderligere 25 mio. kroner udmøntes nu til ophugningsstøtte i Østersøen. Ordningen forventes at åbne 14. oktober

Ophugningsstøtte til Østersøen har længe været lovet. Og nu er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om at sende i alt 50 mio. kr. den vej. 

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Oprindeligt var der afsat 25 mio. kr, men fiskeriminister Rasmus Prehn og Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet er blevet enige om at afsætte yderligere 25 mio. kr. fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond (EHFF).

 

Tørskoet exit

Ordningen om ophugningsstøtte i Østersøen skal sikre, at de fiskere i Østersøen, der har problemer med at få forretningen til at løbe rundt – bl.a. pga. reducerede fiskekvoter – har mulighed for at forlade erhvervet nogenlunde tørskoet.

– Jeg er rigtig glad for, at vi på tværs af politiske skel i Folketinget er blevet enige om fordelingen af de her penge til fiskeriet. Med aftalen tilgodeser vi blandt andre fiskerne på Bornholm, som i stor stil har givet udtryk for at ville søge ophugningsstøtte. På den måde sikrer vi, at de bornholmske fiskere kan forlade erhvervet nogenlunde tørskoede, siger fiskeriminister Rasmus Prehn. 

Ordningen om ophugningsstøtte for Østersøen forventes åbnet 14. oktober.

 

16 mio. kr. til undersøgelse af bl.a. bomtrawl

Foruden penge til ophugning har partierne tildelt 16 mio. kroner til et konkret projekt i Jammerbugten, der undersøger konsekvenserne for havbunden ved brugen af bundslæbende redskaber – særligt bomtrawl. Midlerne kan søges af relevante forskningsinstitutioner.

Derudover er der tildelt 5 mio. kr. til teknisk bistand af projekterne.

Pengene kommer fra frie EHFF-midler, der tidligere er blevet tildelt projekter, der af forskellige årsager ikke er blevet til noget.

Udover de 25 mio. kr., som i forvejen var af afsat til Østersøophugning, er der altså i alt brugt 46 mio. kr, som kommer fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond (EHFF).

 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...