6,7 mio. kr. i støtte til investeringer i kystfiskeriet

Fiskeristyrelsen har afsluttet gennemgangen af alle ansøgninger om støtte til ”Investeringer i kystfiskeri” og har givet tilsagn til 27 projekter
21 sep 2023

Fiskeristyrelsen har afsluttet gennemgangen af alle ansøgninger om støtte til ”Investeringer i kystfiskeri” og har givet tilsagn til 27 projekter - i alt 6,7 mio. kr.

Projekterne omfatter investeringer i skånsomme og bæredygtige redskaber til fiskeri og opbevaring af fangst som eksempelvis sælsikre ruser, tejner og ismaskiner.

Ordningen er blevet søgt af kystfiskere samt mindre havne og landingssteder.

Der er bl.a. givet tilsagn til investeringer i selektive fiskeredskaber og investeringer, der øger kvaliteten af kystfiskernes fangst.

 

Eksempler på projekter der har modtaget tilsagn

Investering i køletrailer til opbevaring af fangst
Flere ansøgere har fået tilskud til en opstilling af en køletrailer på havnen til opbevaring af fangsten. Støtten bidrager dermed til at forbedre kvaliteten og afsætningen af fangsten. 

Omlægning fra trawlfiskeri til fiskeri med tejner
Andre ansøgere har fået tilskud til indkøb af tejner med henblik på at omlægge fra trawl til tejner. Med investeringen vil fartøjsejeren kunne mindske bundpåvirkningen og fremme det skånsomme kystfiskeri ved eksempelvis at reducere mængden af uønsket bifangst.

Investering i sælsikre ruser
En tredje form for støtte er tilskud til indkøb af ruser lavet af Polytit tråd. Traditionelle ruser bliver ofte ødelagt af sæler, der angriber ruserne for at få adgang til fangsten. Ruser af Polytit tråd mindsker risikoen for ødelagte ruser og mistet fangst. På den måde bidrager investeringen til et mere bæredygtigt fiskeri, idet en større andel af fangsten vil blive omsat.

Ordningen er udmøntet som et led i den danske del af det Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram. Du kan læse mere om ordningen her.

Flere Nyheder