Affald belaster fiskerihavnenes økonomi

Fiskerne tager affald med i land, men det koster for havnene
28 feb 2018

Under fiskeri sker det desværre ofte, at fiskernes net ikke kun fanger fisk. Nettene fanger også affald, og det ryger ikke bare ud over rælingen igen. Fiskerne er så miljøbevidste, at de tager affaldet med i land. Det belaster dog fiskerihavnenes økonomi, da de skal betale en afgift for hvert ton affald.

- Når fiskerne får noget affald i nettet, så tager de det med ind. Havnene er egentlig ikke pligtige til at tage imod det, men vi vil jo gerne opføre os ordentligt. Når nu havnene sorterer affaldet og sørger for at få det bortskaffet på ordentlig vis, synes vi også, at skatteminister Karsten Lauritzen skulle tage og fjerne den afgift”, siger Nete Herskind, sekretariatsleder i Danske Havne, til Maritime Danmark. Havnen skal dels betale 475 kroner pr. ton affald i afgift til staten, dels omkostninger til selve bortskaffelsen.

Danske Havne vurderer, at der samlet er tale om cirka 2.000 ton herreløst affald om året i alle fiskerihavnene. Dermed er fiskerihavnene pålagt en samlet statslig affaldsafgift på 950.000 kroner i forbindelse med det herreløse affald. Dertil kommer så omkostningerne til bortskaffelsen.

Læs mere om:

Flere Nyheder