DFPO: Helt urimeligt og ødelæggende for bundgarnsfiskeriet i Sydhavn

At bygge på stejlepladsen, kræver at området bliver affedet og at et nævn afgør sagen

At Sydhavns bundgarnsfiskere står til at miste deres stejleplads, er fuldstændig uacceptabelt. Sådan lyder meldingen fra Danmarks Fiskeriforening, som går ind i sagen og bakker op om både Brian Kyed og Poul Rasmussen.

– Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi vil gøre, hvad vi kan for, at bundgarnsfiskerne fortsat kan bruge stejlepladsen. Det er helt urimelige, at politikerne med så kort varsel vil udlægge området til boligbyggeri, og at de slet ikke tager hensyn til fiskeret, som i årtier har formet området, siger Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening.

Danmarks Fiskeriforening deltog derfor i september i et borgermøde og tager nu kontakt til Københavns borgerrepræsentation for at gøre opmærksom på, at beslutningen er ødelæggende for fiskeriet. Forhåbentlig vil politikerne ændre mening, når de hører de velbegrundede indvendinger.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...