Et første, travlt og godt år i Skagen

Mit første år som formand – et år, hvor der har været nok at se til.
22 dec 2018
Mit første år som formand – et år, hvor der har været nok at se til

Sådan indledte lokalformand John Jakobsen sin beretning til årets generalforsamling i Skagen d. 22. december. Og ja, der har været nok at se til for den nye formand. Ny fiskeriminister, der vil have videokamera, stridigheder om MSC-certificeringen, men egentlig et ganske fint fiskeri for Skagen-fiskerne.

– Fiskeriet har igen i år været godt for vores fiskere. Indtjening for stort set alle segmenter har været i orden, konkluderede formanden.

Fartøjer på vej til Skagen

Han glædede sig især over de nye fartøjer, som venter i Skagen. Efter politisk tovtrækkeri om kvoteloft for rejefiskeri, blev 2019 året, hvor loftet blev sat til 15 % for personer og 20 % for fartøjer og selskaber.

– Det er nu muligt at komme videre. Der er bestilt nyt fartøj til glæde for os og væres by, så det er godt, den sag er kommet på plads. Rederiet “Skagerrak” har set dagens lys ved, at S. 107 Ulla Lindblad og S 430 Wellbank har fusioneret. Der er skrevet kontrakt om levering af nybygningen S 107 Skagerraks til januar 2020, sagde John Jakobsen, der løftede sløret for, at endnu en båd måske er på vej til Skagen…

Afløser Carl Jesper Hermansen

På sit første år er John Jakobsen også kommet med i et dataudvalg under DTU Aqua, diskuterer bomtrawlere i Kreds Nord, og rykket ind på kontoret hos Hanne Kiil:

– Hanne har haft et anderledes år på kontoret. Hun har fået en ny “elev”, sagde John Jakobsen, der sidste år afløste Carl Jesper Hermansen.

Og efter generalforsamlingen var John Jakobsen fortsat formand.

Flere Nyheder