EU´s Brexit-forhandler besøger dansk fiskeri i Thyborøn

Her vil han diskutere fiskeri med bl.a. Danmarks Fiskeriforening
23 feb 2018

Forhandlingerne om Storbritanniens exit af EU, den såkaldte Brexit, rykker tæt på dansk fiskeri næste lørdag den 3. marts, hvor EU´s chefforhandler Michel Barnier besøger fiskerihavnen i Thyborøn.

Det sker, fordi Michel Barnier har ønsket at diskutere de specifikke problemstillinger omkring fiskeriet med erhvervet.

- Vi er meget glade for, at Barnier vil aflægge os besøg, siger Niels Wichmann, adm. direktør for Danmarks Fiskeriforening PO.

Fredag mødes Michel Barnier med den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen og en række repræsentanter for dansk erhvervsliv i København, og lørdag er det borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune, der er vært.

Det er Michel Barnier, der har ønsket at besøge borgmester Erik Flyvholm i Lemvig Kommune, fordi Erik Flyvholm i EU er kendt for at være meget aktiv for fiskeriet og de danske fiskerikommuner. Erik Flyvholm er Kommunernes Landsforenings repræsentant i EU´s regionsudvalg i Bruxelles, og han har repræsenteret de danske fiskeriafhængige kommuner ved en fælles europæisk konference i Vigo i Spanien i efteråret 2017.

 

DFPO involveret

På baggrund af henvendelsen fra EU´s chefforhandler er Danmarks Fiskeriforening PO blevet involveret, da Michel Barnier vil mødes med fiskere og organisationer i branchen lørdag. Han vil redegøre for status på Brexit-forhandlingerne, og diskutere de specifikke problemstillinger danske fiskere har i forhold til Brexit. I Danmarks Fiskeriforening hilses besøget yderst velkomment.

– Vi ser frem til et informativt og konstruktivt møde med Hr. Barnier, som er et af de største politiske navne i EU i øjeblikket, siger Niels Wichmann.

Niels Wichmann peger på , at besøget er et resultat af det arbejde, som borgmester Erik Flyvholm har lagt for dagen og af det arbejde om Brexit, som Danmarks Fiskeriforening PO er engageret i sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation i den europæiske fiskerialliance EUFA.

Michel Barnier

  • EU´s chefforhandler omkring briternes exit af Storbritannien, Brexit, er den 67-årige franskmand Michel Barnier.
  • Han var i perioden fra 2010 til 2014 EU-Kommissær og vicepresident i Kommissionen.
  • Hans ansvarsområde var det indre marked. Han var i en kort periode medlem af Europa-Parlamentet, og har også tidligere været Landbrugs- og Fiskeriminister i Frankrig.
  • Derudover har han været udenrigsminister i Frankrig, minister for Europæiske anliggender og miljøminister.

Flere Nyheder