Årets Pinsefisk er fundet

Og valget er i år faldet på pighvar
28 maj 2020

Traditionen tro har Danmarks Fiskehandler kåret Pinsefisken 2020. Og i år er det pighvar.

Men det er med Pinsefisken som med alt andet her i foråret – der bliver ingen fejring som normalt. I de sidste mange år har det været Fiskeforretningen HAV i Torvehallerne, som har stået for selve fejring på foreningens vegne – med taler fra minister, biskoppen over Roskilde Stift og naturligvis fiskehandleren selv Tommy Raabo.

Men 2020 skal altså ikke undvære en Pinsefisk. Der har også i år været en afstemning på Danmarks Fiskehandlers facebook. Valget stod mellem følgende fisk Rødtunge – Lyssej – Havkat – Havtaske – Pighvar. Og det blev pighvar som løb med sejren.

 

Havets Rolls Royce

– Det var gode kandidater alle fem, men jeg er glad for, at det blev pighvar. Den kan det hele enten som filet eller som hel fisk. Den kan komme på grill, dampes, steges – ja, kort sagt alt, og så er det havets Rolls Royce, siger Fiskehandler Tommy Raabo, som bliver bakket op af Michelin-stjernekokken Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde Præstø:

- Fantastisk! Det er min yndlingsfisk, og jeg er helt enig med Fiskehandler Tommy Raabo. Det er havets Rolls Royce.

 

Pinsefisk trodser corona

Også biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, er engageret i Pinsefisken, og i år er ingen undtagelse.

- I mere end 20 år er der op til pinse kåret en Pinsefisk. På trods af corona vil det også ske i år, selvom det bliver uden fysisk festivitas. For fisk er ligeglade med corona og forsamlingsbegrænsninger. Fiskene svømmer på kryds og tværs af kloden forbundet af vandet i havene. De minder os i de her corona-tider, hvor vi for at mindske smitterisikoen har lukket grænserne, om at livet her på planeten er til deling. Vi er alle sammen afhængige af hinanden og af andre levende væsner. Det minder fiskene os om, siger biskoppen. 

Fiskehandler og Biskoppen skal så nu have sendt et bud til Fiskeriministeren med årets Pinsefisk; pighvar. 

Læs mere om:

Flere Nyheder