Fiskerisektoren
Årets Sild 2020 er afgjort i et tæt opløb og med et stærkt felt

Årets Sild 2020 er afgjort i et tæt opløb og med et stærkt felt

Vinder blev Restaurant Lilleheden under ledelse af Ejvind Kjeldsen-Jensen med Rasmus Pedersen ved sin side
21 sep 2020
Vinder blev Restaurant Lilleheden under ledelse af Ejvind Kjeldsen-Jensen med Rasmus Pedersen ved sin side
21 sep 2020
Vinterretten! Sildelagen består bl.a. af lyng, tranebær og æbleeddike.

Årets Sild er fundet, og det blev Restaurant Lilleheden under ledelse af Ejvind Kjeldsen-Jensen med Rasmus Pedersen ved sin side, der løb med sejren. 

Deltagerne, i årets udgave af Årets Sild, som igen blev afviklet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, talte toneangivende smørrebrødsrestauranter som Hotel Baltic på Als, Aamanns 1921, HOS i Odense, århusianske Skovmøllen og Musikkens Spisehus i Aalborg.

Konkurrencen blev afviklet uden publikum pga. coronasituationen, men otte restauranter, der til dagligt har fokus på frokost, brugte søndagen i Hirtshals.

I dommerpanelet sad den gastronomiske revser Bo Jacobsen og den kritiske madanmelder på Børsen Ole Troelsø, uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring Dennis Kindberg, direktøren for Pelagisk Producentorganisation i Danmark Esben Sverdrup-Jensen og direktør for sildevirksomheden Tenax, der producerer vindersilden efterfølgende, Annette Ladefoged.

 

Lækre smage på landkortet

Restaurant Lilleheden vandt med imponerende 604 point over Aamanns 1921, som blev nr. 2 og Restaurant HOS, der blev nr. 3.

Vindersilden havde en lage af lyng, lynghonning, lyngeddike, tranebær, skalotteløg og æbleeddike lavet på gråstenæbler. 

Det var en pavestolt Ejvind Kjeldsen-Jensen, der tog imod klapsalver fra konkurrenter og dommere. Han rettede en speciel tak til dommerne:

- I er med jeres deltagelse med til at sætte fokus på silden og det gode håndværk.

Anette Ladefoged fra Tenax var med i dommerpanelet for første gang og udtalte:

- Det har været en meget spændende dag, hvor vi har set gammeldags modnede sild i mange forskellige afskygninger. Nu glæder vi os i Tenax Sild til at producere silden og få den ud til de danske forbrugere. 

 

Nu skal silden på glas

Årets Sild er afviklet i samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Forskerpark, Nordsøen Oceanarium, Pelagisk ProducentOrganisation og Tenax A7S, sidstnævnte står bag kvalitetssildebrandet Lykkeberg 1899, hvor fokus er på den gammeldags modnede sild.

Vindersilden skal nu omformes til en sild på glas og her vil den være tilgængelig bredt i detailhandlen under Lykkeberg 1899 brandet med Hirtshals Fyr på glasset. Så alle der har lyst til at smage Årets Sild får mulighed for det fra januar 2021

Flere Nyheder