Ærø fejrer 100 % el-drevet fartøj

Ærøs nye færge Ellen tog torsdag i mod sine første passagerer
af Line Dalgaard Jensen
19 aug 2019

Hvadenten du har en bil, cykel eller løbehjul, så er el det nye sort. Og det gælder også for fartøjer, hvor den 100 % el-drevne færge Ellen har sejlet med sine første passagerer. 

Ærøs nye el-færge, E/F Ellen, tog afsted på sin første rejse med betalende passagerer torsdag d. 15. august. På premieredagen sejlede hun 3 returture mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als. 

På den første tur havde Ellen besøg af Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen, og repræsentanter for projekt-partnerne Danfoss, Leclanché og Søby Værft. Velankommet til Fynshav kunne gæsterne trykke hånd med Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, som stod klar på kajen.

Der var smil hos både besætning og passagerer. 

Ellen overtager ruten mellem Søby og Fynshav fra M/F Skjoldnæs, som fremover primært skal sejle på ruten mellem Søby og Faaborg.

 

Fakta om E-ferry projektet

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt, med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 % elektrisk drevet passager- og bilfærge.

El-færgen Ellen er på mange måder en pionér indenfor sit felt, noget der især ses på rækkevidden. Hun kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er 7 gange længere end hidtil muligt for en el-færge.

Det banebrydende projekt er nu i sin endelige fase, hvor den elektriske færge sættes i normal drift og skal demonstrere at det er muligt at sejle op til 7 daglige dobbeltture mellem Søby og Fynshav.

Man kan booke plads og se afgangstider på Ærøfærgernes hjemmeside på linket nedenfor.

Læs mere om:

Flere Nyheder