Skærising blev Årets Pinsefisk

Tommy Ahlers modtog pinsefisken
03 jun 2019

Igen i år arrangerede Danmarks Fiskehandlere kåringen af ”Årets Pinsefisk”.

Det var biskoppen over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, der forestod kåringen af skærising som Årets Pinsefisk og overrakte undervisnings- og forskningsminister Tommy Ahlers fisken ved samme lejlighed.

Biskoppen og ministeren nød efterfølgende en ret med skærising. Det skete i dag den 29. maj ved fiskeforretningen HAV i Torvehallerne.

Tommy Ahlers smagte på pinsefisken

 

Klimaudfordringer giver mere fokus på fisk

Det øgede fokus på klimaudfordringer giver et naturligt øget fokus på de typer fødevarer, som danskerne med god, grøn samvittighed kan sætte tænderne i – for eksempel fisk og skaldyr. Både klima- og sundhedsforskere er hyppigt fremme og tale for, at danskerne bør købe langt flere fisk end det er tilfældet. Det samme er aktører fra fiskeribranchen, herunder foreningen Danmarks Fiskehandlere, som var initiativtager til kåringen af ”Årets Pinsefisk”.

Fiskehandler Tommy Raabo Fischer fra HAV i Torvehallerne gik i medierne først på året med et opråb til danskerne om at spise flere underudnyttede danske spisefisk. Typer af fisk, som eksporteres ud af Danmark i store mængder, mens vi selv importerer fisk af ringere kvalitet fra andre lande. Hvilling, brosme, lange, kuller og ikke mindst Årets Pinsefisk skærisingen er blandt de fisk, der eksporteres og som danskerne ifølge Tommy Raabo Fischer burde spise langt flere af. Og skærising er både i smag og konsistens i den grad værd at sætte tænderne i.

Det var en glad og veloplagt biskop, som kårede skærisingen til Årets Pinsefisk og ved samme lejlighed overrakte Undervisnings- og forskningsminister Tommy Ahlers fisken. 

Begivenheden ”Årets Pinsefisk” er etableret af Danmarks Fiskehandlere.

Læs mere om:

Flere Nyheder