Årets fisker 2021 var Hans Jørgen Jensen

Hans Jørgen Jensen fra Harboøre kan kalde sig for Årets Fisker og prale af at have Årets Læreplads
af Louise Svane Pedersen
19 nov 2021

Fiskeriet er under pres fra mange sider. Lukkeperioder, kvotenedskæringer, Brexit, sæl, skarv og klimaforandringer er med til at gøre de danske fiskeres job svært, men det får ikke Hans Jørgen Jensen fra Harboøre til at kaste håndklædet i ringen og finde en ny levevej.

Tværtimod er Hans Jørgen Jensens tro på fiskeriet så stor, at han sidste år sammen med sin makker, Jens Peter Langer, investerede i den topmoderne nybygning L 820 Nanna Cecilie. Derfor kan han også bryste sig af, at han for andet år i træk har været nomineret til Årets Fisker. Som den første i konkurrencens historie.  

Hans Jørgen Jensens ukuelige tro på fiskeriet er en af grundene til at Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende har kåret ham som Årets Fisker 2021 til den årlige fiskerikonference, der i år blev afholdt på Beach Bowl i Søndervig.

Støtter lokalmiljøet

Sidste år, da han blev nomineret til Årets Fisker var en af begrundelserne, at Hans Jørgen Jensen gjorde en stor indsats for lokalmiljøet og havnen i Thyborøn, hvor hans fartøj har basishavn.

- Jeg vil gerne bakke op om det, der sker i vores lokalområde, så̊ jeg også̊ er medvirkende til at sikre en fortsat positiv udvikling i vores lokalområde. Både i Harboøre, hvor jeg bor, men også i Thyborøn, hvorfra jeg fisker, lød det dengang fra Hans Jørgen Jensen.

Det engagement og arbejde er ikke stoppet, selvom det ikke kastede en titel af sig sidste år. Tværtimod har han fortsat sit store arbejde i det lokale, og det er en af grundene til, at Hans Jørgen Jensen blev nomineret igen i år, og nu fortjent kan kalde sig for Årets Fisker 2021.

Titlen som Årets Fisker var ikke den eneste, Hans Jørgen Jensen modtog denne fredag. Tidligere på dagen var han og hans skib blevet kåret som Årets Læreplads i forbindelse med uddelingen af de blå beviser på Fiskeriskolen.

Skarpt felt af dygtige fiskere

Som skrevet er Hans Jørgen Jensen netop kåret til Årets Fisker på Fiskerikonferencen 2021. Her var der i alt fire nominerede kandidater, som var udvalgt blandt en række indstillinger fra fiskere, lokalforeninger m.m. Det er altså fiskerne selv, som indstiller til titlen.

Jurykomiteen har bestået af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Torben Høj, Vest Fisk og Ivan Krarup Jensen, Fiskeri Tidende.

Flere Nyheder