Årets Food Week var en kæmpe succes

Der blev uddelt smagsprøver til højre og venstre, da Danmarks Fiskeriforening drog til Aarhus i forbindelse med årets Food Week
af Louise Svane Pedersen
20 aug 2021

Det vil ikke være at lyve, hvis man kalder årets Food Week, der løb af stablen sidste weekend, for en stor succes.

Danmarks Fiskeriforening var rigt repræsenteret på Lystbådehavnen i Aarhus, hvor foreningens medlemmer øste ud af både smagsprøver og viden om danske fisk. Derudover var det muligt for de besøgende at være med til at smage på surströmming, handle på fiskeauktion, komme ombord på en ægte fiskekutter, lære at lave jomfruhummer på grill, røre ved fisk og alt muligt andet sjovt.

Det var alt andet end lige en weekend, hvor børn, voksne og barnlige sjæle kunne hygge sig og lære en masse om det store spisekammer, der omgiver Danmark.

Alfred Fisker fra Thyborøn Fiskeriforening og Martin Clausen fra Clausens Fiskehandel i Aarhus stod bag året fiskeauktion.

Claus Hjørne Pedersen fra Strandby Fiskeriforening lærte børn og voksne om de forskellige arter, det er muligt at fange i dansk farvand.

Fredag blev der uddelt smagsprøver på jomfruhummer og rejer - til stor begejstring for de mange besøgende.

Det skræmte ikke de besøgende væk, da der blev åbnet dåser med surströmming til en omgang fællessmagning. Til gengæld lå der en ret kraftig lugt af noget ubehageligt over festpladsen i nogle timer efterfølgende.

Rikke Stjerne inviterede på jomfruhummer-workshop alle tre dage under årets Food Week. Her lærte hun de tilmeldte, hvordan de kan bruge hele jomfruhummeren til et lækkert måltid.

Om søndag hankede Rikke op i sine døtre, Emma og Laura, hvor de tog op på Salling Rooftop for at vise, hvordan man kan lave tre forskellige retter med fisk på intet mindre end 40 minutter på en grill.

Danmarks Fiskeriforening siger tak til alle de frivillige og samarbejdspartnere for en god Food Week 2021.

Flere Nyheder