2. runde med energitilskud til fiskefartøjer

Fra 15. marts kan der søges om 170 mio. kr til bl.a. fiskefartøjer, der ønsker tilskud til energibesparende projekter

170 mio. kr. Så meget lyder puljen på, og alle er de beregnet til energibesparende projekter – og meget gerne i fiskeriet. 

Det er Energistyrelsen, som nu åbner for anden ansøgningsrunde til Erhvervspuljen, hvor fiskefartøjer og andre erhvervsvirksomheder kan opnå tilskud til energibesparende projekter.

Den er åben for projekter i perioden 15. marts til 29. marts. 

Tilskuddets størrelse afhænger af energibesparelsen – jo mere energi, du sparer pr. krone, jo flere penge er der at hente. 

I den første ansøgningsrunde modtog Energistyrelsen 347 ansøgninger. I den runde var der 175 mio. kr., og der blev ansøgt om ca. 63 procent, svarende til ca. 110 mio. kr.  Så her var der sådan set penge tilovers. Det skal helst ikke ske denne gang, så bare se at få sendt en ansøgning af sted. 

Har man brug for hjælp til sin ansøgning, så er det også muligt. Både NOENCO og Dansk Energirådgivning er klar til at hjælpe fiskere med at udarbejde ansøgning og vurdere potentialet i fiskernes energiideer.

 

Læs mere om energitilskuddet

 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...