Aarhusianerne hylder Clausens Fiskehandel

Clausens Fiskehandel har vundet prisen ”aarhusianernes foretrukne madhåndværk”
af Louise Svane Pedersen
28 sep 2021

Clausen Fiskehandel på havnen i Aarhus er Danmarks ældste af slagsen. Den har eksisteret siden 1888 og er i dag drevet af femte generation, 27-årige Jakob Clausen, der er medejer og direktør.

Nu har JP Aarhus og Århus Onsdag kunne overrække den gode nyhed til Jakob Clausen og de ansatte i forretningen, at aarhusianerne har udvalgt fiskehandleren som vinder, når konkurrencen ”Aarhus Hylder” skal hylde det bedste madhåndværk i byen.

Det er nemlig ikke kun rå fisk, man kan købe hos Clausens Fiskehandel. Om torsdagen laves der stjerneskud, hvor der er håndpillede rejer og hjemmerøget laks på det yderst populære smørrebrød.

Netop stjerneskuddet har været med til at hive sejren hjem til forretningen på havnen, for der ligger en hel videnskab bag, hvordan sådan en fiskeanretning skal bygges rigtigt.

- Selvom det kan lyde mærkeligt, så har vi kørt mange processer igennem for at finde ud af, hvordan vi laver den bedste version af stjerneskuddet, så det hele passer sammen og holder sig frisk hele dagen. Det er eksempelvis ikke ligegyldigt, hvordan man lægger dressingen eller steger fileten, og arbejdet med det har nok betyder, at vi får det bedste ud af det vi har. Og så er det ret populært, at vi laver det på ristet rugbrød, fortæller Jakob Clausen til Lokalavisen Aarhus.

Jakob Clausen gør sig meget i at formidle om fisk til kunderne i butikken, men han har også udviklet en yderst populær youtube-kanal, hvor han lærer fra sig om fisk og tilbereder mad med alt godt fra havet.

Læs mere om:

Flere Nyheder