Brexit og dårligt vejr rammer bundlinjen hos FF Skagen

FF Skagen kom ud 2020 med et minus på 28 mio. kr. på grund af dårligt vejr og frygten for Brexit
af Claus Kirkegaard
07 jun 2021

De første måneder af 2020 var fiskeriet ramt af dårligt vejr. Og en frygt for et hårdt Brexit gjorde, at nogle fiskere sadlede om og fiskede makrel i stedet for sild.

Et hårdt Brexit ville nemlig have udelukket fiskerne fra britisk farvand, hvor de fanger en stor del af makrellerne.

- Vores sildefabrik fik ikke det antal sild, den er vant til, og vi fik heller ikke de andre arter af fisk, som vi forarbejder til fiskemel og fiskeolie, siger bestyrelsesformand i FF Skagen, Jens Borup, til Nordjyske Stiftstidende i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens regnskab for 2020.

Resultatet af regnskabet blev et minus på 28 mio. kr. for 2020. I samme periode nedskrev koncernen sin goodwill med 30 mio. kr.

 

Måtte afskedige medarbejdere

Manglende råvarer til koncernens forretningsområder samt manglende efterspørgsel på koncernens færdigvarer betød, at man i løbet af 2020 var nødt til at opsige 21 medarbejdere.

-Det er aldrig sjovt at tage afsked med gode medarbejdere, men i lyset af at råvaremængden blev mindre, var vi nødt til at drage en konsekvens, siger Jens Borup.

Udviklingen i råvaremanglen er begrundet i lavere fiskekvoter på bl.a. industrifisk, men Jens Borup mener, at det efterhånden har taget overhånd.

- Man lægger så mange sikkerhedshensyn ind i beregningerne af fiskekvoter, at man bliver overforsigtig, og fiskerne kommer bagerst i køen til fiskene. Der er en manglende forståelse fra politisk hold om, at hvis der ikke er nogle råvarer til rådighed, er der heller ikke nogen fabrikker, siger Jens Borup.

Læs mere om:

Flere Nyheder