Espersen med underskud efter udfordrende år

Efter overskud i 2019 kommer Espersen ud af 2020 med røde tal på bundlinjen
af Claus Kirkegaard
13 apr 2021

Efter et mindre overskud i 2019 hos fiskekoncernen A. Espersen A/S fra Rønne, endte 2020 med et samlet underskud på 8 mio. kr.

Direktør Klaus B. Nielsen er dog fortrøstningsfuld på trods af underskuddet. 

- Første halvår var meget spændende, kan man sige. Fra start oplevede de hurtige konsekvenser af nedlukningerne i Europa, salget til foodservice og restauranter gik i stå, og i 11 uger måtte vi lukke vores fabrik i Hasle ned, som producerer fiskeburgere til McDonalds i hele Europa, siger direktøren ifølge webmediet Fødevarewatch.

Ved siden af den europæiske nedlukning blev Espersen også ramt af nedlukninger i USA, hvor selskabet efterhånden har omkring 10-12 pct. af sit salg.

- Det tog tid at omstille produktionen, men mange kunder oplevede vækst i detail, og der fulgte vi efter lidt tid med ind. Andet halvår var rigtig travlt, og vi har set effekten af, at mange kunder som konsekvens af pandemien gerne vil have en leverandør, som er tættere på markederne i Europa, siger Klaus B. Nielsen.

Han henviser til, at den store import fra Kina til Europa har været hårdt ramt under corona-nedlukningerne. 

Omsætningen i A. Espersen voksede i 2020 med 70 mio. kr. til rekordhøje 2,858 mia. kr.

 

Driften som forventet

Foranstaltninger i forbindelse med corona har samlet kostet koncernen 9 mio. kr., fremgår det af regnskabet. Koncernen benyttede sig af kompensationsmulighederne, da fabrikken i Hasle måtte lukke ned i 11 uger. 

Driftsresultatet blev på 40 mio. kr. mod 41 mio. kr. i 2019.

Læs mere om:

Flere Nyheder