Espersen vil etablere sig i England

Brexit betyder mere bureaukrati ved eksport til England. Egen fiskefabrik i Storbritannien vil gøre det lettere for Espersen at agere på det britis...
af Claus Kirkegaard
15 apr 2021

På grund af Brexit er eksporten til Storbritannien blevet mere besværligt for danske virksomheder. Det mærker den bornholmske fiskeproducent Espersen, det har især betydet en hel del ekstra papirarbejde.

 - Der har været nogle ekstra fragtomkostninger, og så har vi måtte bede vores medarbejdere om at arbejde væsentligt mere, siger Klaus B. Nielsen, administrende direktør for Espersen, ifølge TV2/Bornholm.

Besværlighederne, det ekstra papirarbejde og bureaukratiet kommer til at koste Espersen fire til fem millioner kroner i 2021. Derfor arbejder virksomheden nu på at få foden inden for på det britiske marked og anlægge en fiskefabrik i Storbritannien. Men det er stadig usikkert, hvornår.

 - Hvis den rigtige fabrik kom på den rigtige placering og til den rigtige købspris, så vil vi ikke tøve særligt længe med at gøre det, siger Klaus B. Nielsen.

 

Bornholm kører videre

Planerne om britisk ekspansion kommer ikke til at påvirke fabrikken i Hasle, lover Espersens direktør.

 - Fabrikken i Hasle er en dedikeret McDonalds-fabrik, som har 15-20 procent af sin omsætning til England, så det vil de fortsat skulle have der. Det er ikke noget vi flytter til England, siger Klaus B. Nielsen.

Espersen har i dag fiskefabrikker i Danmark, Litauen, Polen, Rusland, og Vietnam.

Flere Nyheder