Fiskeriet er hjerteblod for Jens Borup

En af fiskeriets grand old men er på stemmesedlen ved kommunalvalget i Frederikshavn på tirsdag
af Svend Boye Thomsen
10 nov 2021

Ved kommunalvalget på tirsdag er der flere steder i landet mulighed for at stemme på kandidater med en direkte eller indirekte tilknytning til fiskeriet.

Det gælder blandt andet Frederikshavn Kommune, hvor byrådsmedlem Jens Borup (V) håber at blive genvalgt.

Jens Borup har i mere end 50 år haft tilknytning til fiskeriet.

I 40 år var han aktiv i selve fiskeriet, og undervejs og efterfølgende har han siddet i en række bestyrelser med tilknytning til fiskeriet.

Han er i dag formand for FF Skagen og bestyrelsesmedlem i Fiskeafgiftsfonden.

Som byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune kæmper Jens Borup for gode forhold for det lokale erhvervsliv, herunder for fiskeriet i Skagen og Strandby.

- Fiskeriet fylder meget både i Skagen og i Strandby. Cirka 15 procent af arbejdspladserne i vores kommune relaterer sig til fiskeriet og fiskeindustrien, siger Jens Borup, som mener, det er vigtigt med en liberal tilgang til erhvervspolitikken.

- Vi skal bakke op om det, når der er en virksomhed i vores kommune, der vil noget, som skaber arbejdspladser. Det gælder, uanset om det er inden for fiskeriet eller en anden branche, siger han.

Jens Borup er også aktiv i de landspolitiske debatter om fiskeriet.

- Når fx SF finder på, at de vil forbyde trawlfiskeriet, så er det vigtigt at få forklaret folk, hvad det vil betyde for fiskeriet og for de mange arbejdspladser på land, der er afhængige af fiskeriet, siger Jens Borup.

- 92 procent af al dansk fisk fanges med trawl, og for jomfruhummerfiskeriet er det 100 procent. Hvis man forbyder trawlfiskeriet, vil det derfor også betyde, at man fx lukker hele fiskeindustrien på Læsø. Det giver rigtig mange unødige frustrationer rundt på havnene, at man overhovedet kan finde på at tænke tanken, siger han.

Jens Borup mener også, at man bør have mere fokus på at begrænse udledningen af spildevand fra byerne.

- Når man tænker på, hvor meget man tæsker løs på landbruget over småting, så forstår jeg ikke, at vores bysamfund fuldstændig uhæmmet kan lukke spildevand ud i vores nærhavmiljø. Det synes jeg er ganske kritisabelt, siger han. 

Læs mere om:

Flere Nyheder