Følg fiskehandler Clausen på Youtube

Kunderne kan ikke komme i butikken til arrangementer. Derfor laver fiskehandler nu Youtube-videoer
af Claus Kirkegaard
05 feb 2021

Clausens Fiskehandel i Aarhus afholder normalt kundearrangementer i fiskebutikken to til tre gange om måneden, hvilket plejer at være et tilløbsstykke.

Desværre har det seneste år ikke ligefrem været normalt. Det har corona-pandemien sat en effektiv stopper for.

Men direktør i Clausens Fiskehandel, Jakob Clausen, er ikke sådan til at stoppe. Derfor har han oprettet en Youtube-kanal, hvor han lægger videoer op hjemme fra eget køkken, hvor han viser, hvordan man tilbereder forskellige, gode danske fisk, skriver Jyllands-Posten.

- Ved at lave videoerne derhjemme er vi mere på niveau med seerne. Står vi i forretningens industrikøkken, kommer vi nemt til at bruge alle de store og dyre maskiner, som vi har til rådighed der, og det er ikke meningen, at folk skal ud at investere mange penge for at lave vores opskrifter, lyder det fra Jakob Clausen.

 

Alle kan være med

 

Der er stor fokus på madlavning i disse år, også i medierne, men Jakob Clausen oplever, at mange opskrifter er for svære for den almindelige forbruger.

- I forhold til kød er der mange muligheder for at tilberede fisk enkelt og nemt. Jeg vil tage tilberedning af fisk ned på et niveau, hvor alle kan være med - bare med en ovn og en pande som udgangspunkt, siger Jakob Clausen.

Når Jakob Clausen producerer videoer hjemme i sit eget køkken, er han meget opmærksom på, at det er fisk, der er i sæson, og han håber, at folk, der kigger med, også gerne vil tilbage til den gamle måde at lave mad på.

- Vi skal have gang i de gamle dyder igen med at lave tingene selv fra bunden. Vi håber, at videoerne er med til at få folk til at købe fisk to gange om ugen og nyde den gode råvare i stedet for at lave hurtig mad, som de ikke tænker over hvor kommer fra, siger Jakob Clausen.

 

Bæredygtighed

 

Et af Jakob Clausens formål med Youtube-kanalen er, at han gerne vil vise danskerne den store variation af spisefisk, der findes i Danmark.

- Vi taler meget klima i dag, og her er fiskehandlerne jo blandt de mest bæredygtige, fordi fisk er en naturlig ressource. Vores videoer er med til at lære folk at spise varieret inden for fisk. Der er efterhånden ikke så mange rødspætter og torsk tilbage, og derfor inspirerer vi kunderne til også at spise alternativer som kuller, lyssej og skærising, siger Jakob Clausen.

Læs mere om:

Flere Nyheder