Folketinget vil fjerne muligheden for at klage over energiø i Nordsøen

Et flertal i folketinget har fjernet muligheden for at klage over energiø, der skal anlægges i Nordsøen

Foto: Fiskeri Tidende

Ifølge planen skal en såkaldt energiø anlægges 100 kilometer ude i Nordsøen. Den kunstige ø er så vigtig for den grønne omstilling, at et flertal i Folketinget vil fjerne borgere og organisationers muligheder for at kunne klage over det prestigefyldte projekt. Klagemulighederne skal fjernes, så det chancerne for eventuelle forsinkelser i anlægsarbejdet kan minimeres. Det skriver Politiken.

Planen er så, at adgangen for at klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet (de to klageinstanser, hvis man vil brokke sig over den kommende energiø, red.) fjernes. Ifølge Politiken, så er det første gang at en klagemulighed bliver fjernet i den grønne omstillings navn.

Dan Jørgensen (S), der er Klimaminister argumenterer for, at det er nødvendigt at fjerne adgangen for at klage over den kommende kunstige ø.

– Afskæring af klageadgang er et nødvendigt redskab til at begrænse risici for fordyrelser og forsinkelser af projektet,” skriver Dan Jørgensen i et skrifteligt svar til Politiken.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...