Fra fisk til bjerge: Jonas Vingegaard nærmer sig Tour-podiet

Stortalent i Tour de France, Jonas Vingegaard, imponerer med sine gode ben i bjergerne - og så er han heller ikke helt dum med en fisk
af Line Dalgaard Jensen
08 jul 2021

Hvis du lander dine fisk i Hanstholm, så har du måske set ham. Cykelrytteren. Jonas Vingegaard. 

Lige nu debuterer han i Tour de France, men det er ikke længe siden, at han var at finde på havnen i Hanstholm, skriver dr.dk, som tilbage i 2018 besøgte ham i Thy.

Se indslaget her.

 

Skarp med på en filetkniv

For Jumbo-Visma-rytteren er ikke bare en dygtig cykelrytter, som lige nu er placeret som nummer tre i klassementet, han er også skarp med en filetkniv. Han er fra Glyngøre, hvor han stadig er bosiddende, og han har arbejdet på fiskefabrik i Hanstholm, hvor han har fileteret et hav af friske danskfangede fisk.

Når fiskene var ordnet, så var det op på cyklen og ud at træne på de forblæste landeveje i Thy, fortalte han dengang til DR:

Jeg har meget mere motivation til at tage ud at træne, når jeg har arbejdet. Jeg ved ikke, hvad det betyder træningsmæssigt, jeg synes ikke, jeg mister noget på det.

 

Stort talent

Og den hårde indsats har altså givet pote. 

- Jonas Vingegaard har absolut muligheden for at køre på podiet. Han er en komplet rytter uden umiddelbare svagheder. Han kan det hele og læser løbene godt, vurderer DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard på dr.dk. 

Jonas Vingegaard var udset til at skulle hjælpe sit holds kaptajn, Primoz Roglic, men da han styrtede på tredje etape og udgik, røg den plan. Men det danske håb viste sig kort efter at være i sit livs form, og er nu ved at genrejse holdet. 

På mandagens hviledag var han blot 14 sekunder efter colombianeren Rigoberto Uran på tredjepladsen i det samlet klassement, inden 10. etape tirsdag. Og hans hold har store planer for fremtiden. Deres mål er, at gøre thyboen til den bedst mulige rytter - om det er at vinde Touren får tiden vise. 

Læs mere om:

Flere Nyheder