Hanstholm har fået en ny fragtrute for fisk

Nu kan fisk fra Færøerne fragtes via fragtrute til Hanstholm Havn
af Helle Kristensen
14 apr 2021

Fremover vil det knap 100 meter lange containerskib Vantage sejle ugentligt mellem Færøerne og Hanstholm. Herved kan flere fisk fra Færøerne fragtes via Danmark til Sydeuropa og øvrige markeder. Skibet vil få fast afgang fra Torshavn onsdag og sejler retur fra Hanstholm igen lørdag. Udover fragt mellem Danmark og Færøerne er det også planlagt, at fragtskibet skal forbi den skotske havneby Scrabster. Det giver mulighed for, at endnu mere skotsk fisk kan finde vej til de europæiske spiseborde via Hanstholm.

Skibet Vantage er ejet af Faroe Ships, der er et datterselskab til det færøske rederi Eimskips. Eimskip har i forvejen en fragtrute mellem Aarhus og Torshavn.

At Hanstholm nu er valgt som destination for den nye fragtrute er ikke tilfældigt. Det er den havn i Danmark, hvor der er den korteste sejltid fra Torshavn. Men derudover spiller det også en stor rolle, at Hanstholm havn i forvejen er en vigtig spiller indenfor konsumfisk.

-Vi kan håndtere fisken i en komplet, ubrudt kølekæde, og Hanstholm Havn har både ekspertise i håndtering af fisk, en veludbygget logistik og så er det en aktivitet, der passer til havnens position som en betydende konsumfiskerihavn, hvor besejlingsforholdene nu er blevet meget forbedrede efter havneudvidelsen, siger Jesper Sandahl fra Eimskip i Aarhus.

Læs mere om:

Flere Nyheder