Kemilux og Skovbo-Ren klarer den grove rengøring i tæt samarbejde

På årets DanFish kan du møde Kemilux, der har udviklet rengøringsmidler, som har særligt fokus på fiske-, olie og værftsindustrien
12 okt 2021

Bag navnet KEMILUX Industry står en færøsk produktionsvirksomhed, der med en serie af specialudviklede rengøringsmidler kan løse stort set alle rengøringsopgaver med særligt fokus på fiske-, olie og værftsindustrien.

I tæt samarbejde med danske Skovbo-Ren har KEMILUX et stort varelager med et bredt udvalg af rengøringsmidler i Hjørring.

Fra hovedsædet på Færøerne leverer KEMILUX sine rengøringsprodukter til Norge, Island, Grønland, Irland, Skotland, Holland, Canada og Danmark, hvor Skovbo-Ren siden 2014 har været distributør.

De to virksomheder deltager da også på DanFish sammen, hvor de på den fælles stand vil vise nogle af deres heavy-duty rengøringsprodukter frem.

- Vores modtagelse på det danske marked har kun været positiv. Alle KEMILUX-produkter har sin position i blandt andet fiske-, olie og værftsindustrien, og når du kommer til Dan-Fish, bliver det os, der tager imod jer i vores stand. Vi leverer skræddersyede vaskeprogrammer og har via Skovbo-Ren et stort varelager i Hjørring, som gør det nemt for dig at holde dig til dine lovkrav inden for rengøring. Vores store interesse er, at alle vores produkter opfylder de krav, som er pålagt i de forskellige brancher og lande. Dette har vi mestret med det gode samarbejde med selve industrien, hvilket også er nøglen til, at vi er på markeder verden over, siger Debes Petersen, CEO i KEMILUX.

Vækst på verdensmarkedet

Fremtiden for KEMILUX ser lys ud. Der er basis for flere forhandlere på verdensbasis, senest blev der indgået en forhandleraftale i efteråret 2019 i Irland.

- Dette er først og fremmest godt for vores nuværende kunder, der har skibe rundt om i verden. Dem vil vi bedre kunne servicere med vores produkter. Og selvfølgelig ser vi også muligheder for vækst i kraft af nye kunder, siger Debes Petersen.

Vækst kræver ekstra kapacitet i produktionen, og derfor har KEMILUX indkøbt to nye tappeanlæg, som vil blive implementeret i foråret 2022.

Tæt samarbejde

Skovbo-Ren har siden 1978 leveret flydende rengøringsmidler, rekvisitter og aftørringspapir til både offentlige og private virksomheder. Inden Skovbo-Ren i 2014 blev dansk distributør for Kemilux, var der allerede en del kunder i Danmark, og igennem årene har samarbejdet mellem den færøske og den nordjyske virksomhed vokset sig stærkt.

KEMILUX blev grundlagt i Tórshavn i 1965 og havde som primært formål at producere rengøringsmidler og desinficeringsmidler til industrien og den private husholdning. I første omgang var det fiskeindustrien. Men i dag leverer KEMILUX til stort set alle brancher på markedet og kan sammen med kunden løse alle rengøringsopgaver – både krævende og specifikke.

I 2003 blev KEMILUX ISO 9001 godkendte, hvilket gav virksomheden adgang til Achilles - den fælles indkøbsportal for olieindustrien i Danmark og Norge. Og i 2020 opnåede tre af husholdningsprodukterne fra KEMILUX Svanemærket og Astma- og Allergimærket.

Du kan møde KEMILUX og Skovbo-Ren på stand C 306 til DanFish

Læs mere om:

Flere Nyheder