Kom med under havoverfladen med Dansk Skaldyrcenter

Gå på opdagelse i Limfjorden i sommerferien og se klækkerier for østers og hummer på Mors
af Claus Kirkegaard
24 jun 2021

Går turen til det nordjyske i sommerferien, kan du besøge Dansk Skaldyrcenter på Mors og sammen med forskere fra DTU Aqua få en guidet tur på land og til vands.

Dansk Skaldyrcenter på Mors er både et forskningscenter og et formidlingscenter. Til daglig arbejder forskerne blandt andet på at finde de bedste metoder til opdræt af muslinger, østers og tang til menneskeføde, husdyrfoder og vandrensning.

I skolernes sommerferie åbner Dansk Skaldyrcenter dørene – og Limfjorden – for publikum. 

Tilmeld dig og se mere på visitmors.dk

Sommeraktivteter på Dansk Skaldyrcenter 2021

Guidet rundvisning på Dansk Skaldyrcenter

Turen giver et unikt indblik i den forskning, der foregår på Dansk Skaldyrcenter. Du kommer rundt i klækkerierne, hvor hummer og østers kommer til verden, og får mulighed for at høre om den nyeste forskning i søstjerner, tang og blåmuslinger. Desuden er der smagsprøver på madvarer fra Limfjorden.

Tidspunkt: Tirsdage kl. 10.00 fra 6. juli 2021 til 3. august 2021
Varighed: ca. 1 time
Pris: 125 kr. pr. person 
Tilmelding på visitmors.dk 

 

Biologi i strandkanten

Med waders, net og spand kommer du med på jagt i Limfjorden. Der er vandkikkert med på turen, og fangsten samles i små akvarier. En biolog fra Dansk Skaldyrcenter fortæller om fundene, som kan studeres nærmere under lup. Dette er en tur på børnenes præmisser, men den er mindst lige så spændende for de voksne. 

Tidspunkt: Fredage kl. 10 fra 9. juli 2021 til 6. august 2021
Varighed: ca. 1 time
Pris: 125 kr. pr. person
Tilmelding på visitmors.dk

 

Grand Tour: Biologi i bølgehøjde

Denne tur foregår både på land og på Limfjorden. Turen starter med besøg i Danmarks eneste landbaserede østersklækkeri på Dansk Skaldyrcenter og fortsætter til hummeropdrættet og væksthallen, hvor der forskes i bl.a. krabber, søpunge, tang, østers og muslinger. Der er også prøvesmagning på madvarer fra Limfjorden. Derefter går turen ud på Limfjorden med en af Dansk Skaldyrcenters både for at se et opdrætsanlæg med blåmuslinger – en tur med skumsprøjt og fjordluft!
  
Tidspunkt: Torsdage kl. 13.00 fra 1. juli 2021 til 5. august 2021
Varighed: ca. 2½ time
Pris: 325 kr. pr. person
Tilmelding på visitmors.dk 

Flere Nyheder