Limfjordsrådet vil lokalisere net

Via et nyt digitalt værktøj opfordrer Limfjordsrådet nu brugere af fjorden til at indrapportere positionerne, når de finder eller taber redskaber
af Line Dalgaard Jensen
26 apr 2021

Hvis man mister eller taber et net, så vil Limfjordsrådet meget gerne have besked. 

Via et nyt digitalt værktøj opfordrer de brugere af fjorden til at indrapportere positionerne, når de finder eller taber redskaber. Dermed bliver det lettere at genfinde og fjerne fiskeredskaber til gavn for fjordens miljø og dyreliv.

- Det nye værktøj er nemt at bruge, og vi håber, mange fiskere, sejlere, dykkere og andre brugere af fjorden vil hjælpe med at indrapportere, når de finder eller mister fiskeredskaber i fjorden. Sådan kan vi få et bedre overblik over problemet og lokalisere hotspots. Det giver os bedre forudsætninger for at få gang i oprydningen, siger formand for Limfjordsrådet Jens Lauritzen.

Link til det digitale værktøj til indrapportering af fundne eller tabte fiskeredskaber: www.limfjordsraadet.dk/projekter/spoegelsesnet-i-limfjorden

Værktøjet er udviklet som en del af projekt ”NETOP og affald væk fra Limfjordskysten”. Projektet bliver finansieret med midler fra bl.a. Havørred Limfjorden og Interreg projektet Water Co-Governance.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder