Mange smittede på fiskefabrik i Hvide Sande

Hele 13 ud af 35 medarbejdere på fiskefabrikken Insula i Hvide Sande har været ramt af corona. Heldigvis er ingen alvorligt syge, og medarbejderne...
af Claus Kirkegaard
15 apr 2021

Der er travlt på fiskefabrikken Insula i Hvide Sande. De norske torsk er begyndt at lande på fabrikkens samlebånd.

Sådan har det været et stykke tid, men omkring påske blev en af de 35 ansatte testet positiv for corona, og så måtte man i gang med et intensivt testarbejde. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi fik lavet lyntest, og de viste to positive svar. Derefter fik vi sat gang i at PCR-teste alle - og hen over påsken kunne det konstateres, at der var 13 smittede medarbejdere, siger direktør Jesper Kold Sørensen, Insula Danmark.

- Smitteopsporingen har vist, at smitten nok er kommet fra børnehaven i Hvide Sande, hvor et barn er kommet hjem og har smittet forældrene, som arbejder her, siger Jesper Kold Sørensen.

Medarbejdere på Insula bliver testet én gang om ugen - i perioden siden før påske er de dog blevet testet tre gange ugentligt.

- Vores produktion ligner efterhånden en hjertekirurgisk afdeling, fordi alle går sådan pakket ind, siger direktøren.

Heldigvis har ingen af de smittede været alvorligt syge. Det har været influenzalignende symptomer.

I den periode har de raskmeldte kollegaer været gode til at give en ekstra hånd på fabrikken. 

- Medarbejderne har virkelig hjulpet her. De er mødt ind tidligt og er blevet til sent. Vi har også fået hjælp af kolleger fra andre af vores fabrikker, så det har været en god oplevelse i alt det her at se, hvor brave medarbejdere vi har, siger Jesper Kold Sørensen.

Han forventer, at alle medarbejdere er tilbage på arbejde igen på mandag.

Flere Nyheder