Michelin-restaurant vandt Årets Ret med Fisk og Skaldyr

Prisen for Årets Ret med Fisk og Skaldyr blev uddelt i forbindelse med White Guides årlige prisuddeling
af Louise Svane Pedersen
01 dec 2021

For første gang nogensinde skulle prisen for Årets Ret med Fisk og Skaldyr uddeles. Det er spiseguiden White Guide, sammen med Landbrug og Fødevarer, der står bag konkurrencen.

Fire kokke var nominerede for deres innovative og velsmagende retter, der alle havde enten blæksprutte eller havtaske i centrum. Men kun en kunne vinde.

I sidste ende blev det Nick Curtin, fra Michelin-restauranten Aloutte på Island Brygge, der kunne kalde sig for vinderen af konkurrencen. Han vandt med en ret bestående af grillet havtaske fra Kattegat serveret med pighvarsauce og citrongræsolie.

- Jeg er enormt stolt over at have vundet den her pris – på mine egne vegne og på vegne af mine dygtige kollegaer hos Alouette. Det er helt fantastisk at være den første til at vinde Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Det har været en kæmpe ære at få lov til arbejde med fisk og give vores bud på en ret, der udtrykker vores restaurant så godt, sagde den stolte vinder Nick Curtin, køkkenchef hos Alouette, efter han havde vundet den fine pris.

Den anerkendte kok modtog ikke kun klapsalver fra hele salen, han fik også en vindercheck på 20.000 kroner af Kenn Skau Fischer, der er direktør i Danmarks Fiskeriforening.

Skal skabe fokus på fisk og skaldyr

Årets Ret Med Fisk og Skaldyr afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr.

Formålet med konkurrencen er at inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr.

- Jeg er rigtig glad for den nye konkurrence Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Der har været en udvikling i branchen, hvor kokkene mere og mere gerne vil arbejde med fisk og skaldyr. Det er super spændende at få kendskab til flere forskellige arter inden for fisk og skaldyr både inden for kokkeverdenen, men også i de private hjem. Konkurrencen skal også være med til at få danskerne til at spise mere fisk i deres hverdag, siger Kenn Skau Fischer.

Årets Ret med Fisk og Skaldyr er dog ikke den eneste pris, som er blevet uddelt her til aften. På tiende år blev vinderen af Årets Ret med Gris kåret. Her blev det restaurant Palægade i København som løb med sejren. Deres ret var en nyfortolkning af brændende kærlighed.

De øvrige nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2021 var:

  • Alimentum, Aalborg
  • Ancestrale, København V
  • Fasangaarden, Frederiksberg

Flere Nyheder