Mød Danmarks Fiskeriforening til Food Week i Aarhus i weekenden

Food Week i Aarhus i år bliver med fokus på dansk fisk og de mange gastronomiske oplevelser, der gemmer sig i de danske farvande
af Helle Kristensen
13 aug 2021

Food Week i Aarhus i år bliver med fokus på dansk fisk og de mange gastronomiske oplevelser, der gemmer sig i de danske farvande.

En udsolgt hummer-workshop, en fiskeauktion på kajen, smagsprøver i massevis, dampede muslinger over bål, showkøkken på toppen af Salling, og ikke mindst aktive fiskefartøjer langs en kystpromenade, der bugner af aktivitet.

Dette er blot nogle af højdepunkterne, når Danmarks Fiskeriforening er til stede under Food Week i Aarhus i denne weekend.

Der er lagt op til en fiskefest af den helt store slags, når Danmarks Fiskeriforening indtager kystpromenaden i Aarhus denne weekend. For ikke alene har vi allieret os med dygtige fiskere, der frivilligt stiller op og fortæller historien om et dansk fiskeri i verdensklasse. Vi har også sørget for at fortællingen bliver understøttet af aktiviteter, der giver forståelse for fiskernes arbejdsdag og de råvarer, som danske fiskere fanger.

For det er, som Mikkel Beha og hans familie også italesætter i programserien ”Kurs mod danske kyster”, jo helt skørt, at de danske forbrugere ”nøjes” med importeret fisk, mens størstedelen af den fisk, danske fiskere fanger, eksporteres ud af landet.
Derfor vil hovedformålet med vores tilstedeværelse på kajen i Aarhus være, at få forbrugerne til at øjne de mange smagsoplevelser og muligheder, der gemmer sig i dansk fisk. Der skal færre importerede produkter på forbrugerens tallerken og mere dansk fisk.

Og der er noget for enhver smag på kajen i Aarhus. Vi har sørget for aktiviteter for både børn, voksne og barnlige sjæle. Ja selv dem, der ikke spiser fisk kan få en smagsoplevelse med fra vores telt. Thisted Bryghus stiller nemlig op med smagsprøver på deres øl, så der er faktisk ingen undskyldninger for, at samtlige aarhusianere ikke bør slå vejen forbi Danmarks Fiskeriforenings stand på kajen i Aarhus.

Det hele finder sted på Lystbådehavnen i dagene 13.-15. august. Vi glæder os til at se jer

Flere Nyheder