Ny makrel-variant fra Sæby Fiske-Industri

Innovation er vigtig for Sæby Fiske-Industri, der snart lancerer ny makrel-variant til eksportmarkedet
af Claus Kirkegaard
13 apr 2021

Herhjemme kender vi nok bedst til makrel i tomat, men Sæby Fiske-Industri har faktisk mere end 35 forskellige varianter af "makrel på dåse", så de matcher de forskellige smagsløg rundt om i verden.

Og nu er de snart klar med en ny!

Sæby Fiske-Industri er nemlig i disse dage ved at lancere et nyt produkt, som man kører testproduktion på.

- Nye produkter hos os er variationer af makrel. Det er kerneforretningen for os, men selvfølgelig følger vi med i udviklingen og prøver nyt af, siger Claus Christensen, adm. direktør i Sæby Fiske-Industri ifølge netmediet Fødevarewatch.

Det nye produkt er altså snart klar til at blive sendt ud til kunderne. Bare ikke i Danmark men på alle de markeder, hvor det giver mening. Selskabet holder det stadig hemmeligt, hvilken smagsvariant, der er tale om, men det er vigtigt for dem hele tiden at have de rigtige produkter til kunderne.

 

Innovation og overskud

Innovation er vigtig for selskabet, der fortsat omsætter det meste af deres makrelkonserves i Europa, men som også håber på vækstmuligheder i Asien.

- Vores mange forskellige varianter er helt klart markedstilpassede, for der er meget stor forskel på, hvordan man bruger fiskekonserves, end vi kender, hvor asiaterne eksempelvis benytter det i varme retter eller salater, siger Claus Christensen. 

Sæby Fiske-Industri har nu fået hul på markedet i Asien, hvor danske fødevareproducenter er kendt for fødevaresikkerhed og kvalitet. Og sunde fødevarer ikke at forglemme. 

- Vi skal slå på, at vores produkter har en helt anden sundhedseffekt, der er rige på omega 3 og uden konserveringsstoffer. Det handler om at bringe de budskaber ud på sociale medier til nye markeder, siger Claus Christensen.

Årsregnskabet for 2020 er blevet offentliggjort, og det viser, at bundlinjen er vokset til 13,7 mio. kr. ud af en omsætning på 498,1 mio. kr. 

Læs mere om:

Flere Nyheder