Nye IMO-regler gav ordreboom hos Granly Diesel

Sjældent har Granly Diesel oplevet så stor efterspørgsel på sine Cummins-motorer på så kort tid som i de sidste måneder af 2020
27 jan 2021

Granly Diesel har leveret dusinvis af nye Cummins-dieselmotorer til fiskefartøjer i sidste øjeblik, inden de nye skrappere IMO Tier 3-regler for udledning af kvælstofoxider (NOx) trådte i kraft til nytår.

Mange af de nye motorer stod nytårsaften monteret på motorfundamentet i skibene. Reglerne siger nemlig, at de nye motorer ikke blot måtte være købt eller leveret til kajen, men skulle stå fastmonteret på selve motorfundamentet i skibet.

- Vi har haft vanvittig travlt, men vi nåede det hele med nød og næppe. I flere år har vi råbt op om de nye regler, alligevel er det, som om mange først reagerede i sidste øjeblik. Men så skal jeg da ellers love for, at der kom blus på kedlerne, siger direktør Preben Vogt, Granly Diesel i Esbjerg.

- Heldigvis havde vi allerede i foråret købt ind til lager, så vi var i stand til at imødekomme efterspørgslen, da den kom, fortæller han.

Foråret 2020 bød på lidt af et chok. Da Covid19 pandemien ramte Danmark, og det resulterede i en nedlukning, betød det også et nærmest fuld stop på ordrebogen for nye motorer.

- Det er også i det lys, at den store ordretilgang skal ses. Fra nærmest at have ingenting at lave i foråret, fik vi travlt som aldrig før i slutningen af året, siger han.

De nye Cummins-motorer er leveret til fortrinsvis fiskefartøjer i de store fiskerihavne Hvide Sande, Skagen, Thyborøn, Hirtshals og Hanstholm. Men også en et par coastere og slæbefartøjer nåede at få installeret en ny motor, inden de nye regler trådt i kraft.

Granly Diesel er fremover klar til at levere en komplet motorløsning, der overholder det nye IMO Tier 3-regler. Så nu kigger vi ind i et spændende 2021, som allerede er kommet godt i gang.

Læs mere om:

Flere Nyheder