Salget af sild stiger

Normalt plejer danskerne at spise flest sild til påske og jul. Men noget tyder på, at sommeren er ved at blive sildens tredje højtid.
af Louise Svane Pedersen
11 aug 2021

Under normale omstændigheder plejer danskerne at spise flest sild til påske og jul. Men 2020 og første halve år af 2021 har været langt fra som normalt, hvilket kan ses blandt andet på salget af sild til de danske frokostborde i sommermånederne.

Tenax Sild, der har fabrikker i Aalbæk og Nyborg, har oplevet en stigning i salget af den populære frokostspise. Allerede i sommeren 2020 solgte Tenax Sild 15 procent flere sild end normalt, og i år ser salget ud til at stige med yderligere 10-12 procent.

- Det må være coronaen, der betyder, at mange flere holder ferien hjemme, og at vi spiser flere frokoster sammen. For sild er typisk noget, vi spiser sammen til frokost, når vi har god tid, siger Anette Ladefoged, der er administrerende direktør i Tenax Sild.

Mulig ny tradition

Hos Tenax sild håber Anette Ladefoged, at danskerne vil holde fast i at spise sild om sommeren, at det kunne blive en slags ny sommerhøjtid - ligesom man ser det i Sverige.

- Derovre er sild og midsommer uadskillelige. Og sådan har jeg det egentlig også selv. Det er ikke noget bedre end en gammeldags modnet sild, nye kartofler, cremefraiche og dild, lyder det fra den administrerende direktør.

Læs mere om:

Flere Nyheder