Ser lyst på fremtiden på trods af Corona og Brexit

Brexit-aftalen kan ramme fiskeriet og Thyborøn Havn hårdt. Borgmesteren ser dog fortrøstningsfuldt på fremtiden i kommunen - bl.a. med fokus på grø...
af Claus Kirkegaard
05 jan 2021

Det er let at blive enige om, at 2020 var et mærkeligt år på mange områder. Der har været mange udfordringer, og det vil der også være fremadrettet. Således også for borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm.

- Der har været minksagen. Og så sidder vi med en dyb bekymring over Brexit-aftalen. Den kan koste mange arbejdspladser og omsætning i fiskeriet og hos virksomhederne på Thyborøn Havn, som måske er nødt til at omstille sig til andre produkter i fremtiden. Det er to af vores primære erhverv, der her er ramt, siger Erik Flyvholm til Lokalavisen Lemvig.

Thyborøn havn bliver vigtig

Han ser dog fortrøstningsfuldt på fremtiden i kommunen på trods af udfordringerne. I Lemvig Kommune kan grønne løsninger blive en stor gevinst, hvor der efter havvindmølleparken Thor vil komme enorme mængder strøm i land i Lemvig Kommune. 

Og her vil udviklingen af Thyborøn Havn være rigtig vigtig.

- Vi har opnået at få 10 metes dybde i havnen. Og vi gør alt for, at Thyborøn i det mindste kan blive servicehavn for de nye vindmølleparker. Vi har og udbygger infrastrukturen med kajanlæg med mere, og erhvervsklyngen i Thyborøn er klar til at byde sig til med de faciliteter og den service, som kan overbevis i første omgang Vattenfall om, det er Thyborøn, der skal satses på. Det vil også været godt for Thyborøn, hvis Brexit går den forkerte vej for fiskeriet, at der så vil være andre opgaver at tage fat på, lyder det fra Erik Flyvholm.

Flere Nyheder