Skoleskibet Athene drager på sommertogt med gejst

Under Mottoet “Jeg fisker med Vilje”, skal det gode budskab om et liv med fiskeri spredes ud til unge mennesker og uddannelsesinstitutioner
af Helle Kristensen
20 maj 2021

Det var intet mindre end en kæmpe succes, da skoleskibet Athene fra fiskeriskolen i Thyborøn sidste år sejlede på tur og besøgte 6 udvalgte havne i Nord- og Vestjylland. Nu gentages succesen. Denne gang kan femten havnebyer i løbet af juni måned se frem til at modtage besøg af skoleskibet Athene og repræsentanter fra fiskeriskolen i Thyborøn.

- Det bliver simpelthen så fedt at komme ud i det danske land, og fortælle en hel masse positive fortællinger om fiskeriet, fortæller Bent Bro, konsulent på fiskeriskolen i Thyborøn. Han understreger, at efter en lang periode, hvor det primært er de negative historier, der har trukket overskrifter om fiskeriet, er det vigtigere end nogensinde før, også at få fortalt de mange positive fortællinger, der er om fiskeri.

- Ovenpå en periode hvor fiskeriet har befundet sig i modvind, bliver det supergodt at komme ud og vise, at vi stadig har gejst i fiskeriet. Vi skal ud at fortælle hele Danmark, at fiskeri er meget mere end Brexit og kvoter. Nu er det tid til at gå sommeren i møde, hejse flaget og fortælle den danske ungdom om de mange muligheder, der er forbundet med et arbejde i fiskerisektoren, lyder det fra Bent Bro. 

Der skal fuld skrue på de positive fortællinger om fiskeriet, når Athene til juni sejler rundt i Danmark.

Går efter unge og undervisere

Når Athene lægger til kaj i de 15 udvalgte havnebyer, kan besøgende møde elever og uddannelseskonsulenterne Sussi Jensen og Thorbjørn Strunk fra Fiskeriskolen i Thyborøn. Og udover dialog med de unge mennesker, håber fiskeriskolen også at komme i dialog med undervisere på gymnasier og ungdomsuddannelser. For underviserne er vigtige, når det gode budskab om fiskeri skal spredes.

- Det er enormt vigtigt, at vi får en god dialog med underviserne generelt. Ikke bare i forhold til at hjælpe os med at hverve nye elever, men også med henblik på at få mere viden ind på ungdomsuddannelserne omkring fiskeri, og de blå erhvervs vigtighed for vores samfund, fortæller Claus Henry Hansen, forstander på Fiskeriskolen. Og netop for at sikre at så mange skoler som muligt er opmærksomme på skoleskibets sommertogt, så pågår der lige nu et stort arbejde med at kontakte skoler og uddannelsesinstitutioner.

Også i år vil uddannelseskonsulent Thorbjørn Strunk være en af de konsulenter der rejser rundt i Danmark på togt med skoleskibet Athene

Besøger hele Østdanmark

Dette års sejlads starter den 31. maj i Nykøbing Mors. Herfra går turen gennem Limfjorden til Aalborg og Læsø. Efterfølgende sejler Athene ned langs den østjyske vestkyst, til Fyn, Lolland og Falster. Fra Falster sættes kursen mod Bornholm, hvor skoleskibet ligger til kaj under Folkemødet.

- Folkemødet er er en oplagt mulighed for, ikke bare at ramme de unge mennesker på Bornholm, men også skabe kontakt til turister og politikere, fortæller Claus Henry Hansen, der understreger, at alle coronarestriktioner selvfølgelig overholdes under det forestående sommertogt. Efter besøget på Bornholm, går turen til København, Gilleleje og Hundested, før kursen igen sættes mod Thyborøn, så der kan holdes en velfortjent sommerferie.

Flere Nyheder