Strandby Fiskerihavn udgiver jubilæumsbog

I anledning af Strandby Fiskerihavns 125 års jubilæum bliver der udgivet en bog om havnens historie.
af Svend Boye Thomsen
22 sep 2021

I 1896 stod det første beskedne havnebyggeri færdigt i Strandby. Fiskerne byggede selv havnen med de bare næver, efter at Niels Tvilling et par år forinden havde samlet fiskerne om opgaven og rejst Vendsyssel rundt for at skaffe økonomi til havnebyggeriet.

Siden er Strandby Havn blevet udvidet adskillige gange, og den dag i dag er Strandby Havn stadig en privat havn, fiskernes havn.

I anledning af 125-års jubilæet udgiver Strandby Fiskerihavn en jubilæumsbog, der tager læserne med på en rejse gennem alle årene. Ja, faktisk endnu længere tilbage, idet bogen også fortæller historien om "Danmarks nordligste naturhavn", der i Middelalderen lå ved Elling Ås udløb i Kattegat lidt syd for Strandby, tæt på hvor Ellingåskibet og Nordstrandskibet blev fundet.

Jubilæumsbogen fortæller også historien om nogle af de børnerige familier, der i flere generationer udgjorde størstedelen af Strandbys befolkning samt markante personligheder, der har været med til at præge udviklingen af Strandby Havn og dermed hele byens livsnerve. Du får også historien om fiskeauktionen, skibsværftets historie, fiskehandlere og minkfarmere og Strandby Havns betydning under besættelsen.

I dag er Strandby Havn en moderne fiskerihavn med en flot marina, hvor fiskekuttere og sejlbåde ligger side om side, og de seneste år er Strandby Havn for alvor blevet et rekreativt samlingspunkt for såvel lokale som byens mange gæster.

Jubilæumsbogen er spækket med fotos, gamle sort-hvide fotografier, heraf flere der aldrig tidligere har været offentliggjort, og flotte farvefotos af havnen i nyere tid, herunder flere dronefotos.

Bogen, der er på 136 sider i "liggende A4-format", udkommer på fredag 24. september. Den kan købes i Frederikshavn Boghandel i gågaden, i Dagli'Brugsen i Strandby samt ved henvendelse til bogens forfatter på mail.

Prisen er 200 kroner.

Flere Nyheder