Thorsminde viser vejen med nyt vestkyst-koncept

Den charmerende fiskerby vil med "wayfinding" hjælpe besøgende til en god oplevelse. Så de let kan finde attraktioner; bl.a. fiskeauktionen
af Line Dalgaard Jensen
01 mar 2021

Når turisterne kommer til Thorsminde, så er det ofte, fordi de vil opleve vestkysten, de charmerede fiskebåde mm. 

Og med et nyt koncepts så kommer ingen til at gå forgæves. I Thorsminde er man i fuld gang med ed et pilotprojekt om turismeinfrastruktur, som skal gøre det let at finde fiskerbyens attraktioner.

 sigt skal det bidrage til, at hele Vestkysten positionerer sig som én samlet turistdestination.

 

Wayfinding

Konceptet kaldes wayfinding.

Wayfinding kan ganske enkelt handle om at vise nogen vej fra til A til B. Men tager vi vestkyst-brillerne på, handler Wayfinding også om at binde kysten sammen, skabe genkendelighed og inspirere besøgende til nye oplevelser i den samlede vestkystgeografi.

Wayfinding er en måde at nudge gæsterne de rigtige steder hen; fx væk fra sårbare naturområder, men i stedet hen til de steder og oplevelser, der ønsker flere gæster og mere omsætning. 

- Wayfinding er et redskab til at forbinde oplevelserne langs Vestkysten, både til det særlige fiskermiljø i en havneby og til stierne i den storslåede natur. Samtidig er det et redskab til at lede besøgende udenom de steder, vi ønsker at beskytte. Thorsminde går forrest, og vi håber, at projektet både bliver til glæde for beboere og besøgende ved at give et overblik over de mange muligheder for aktiviteter og ophold i byen, siger projektchef i Realdania, Henrik Lund.

 

1,6 mio. kr. 

Wayfinding-projektet i Thorsminde har et samlet budget på 1,6 mio. kr., hvoraf 1,45 mio. kr. er bevilget af Realdania og 150.000 kr. er finansieret af Holstebro Kommune.

Det nye wayfinding-system er udarbejdet af et tværfagligt team bestående af Le Bureau, STED By og Landskab, The Central, Peter Svarre og Johanne Bugge.

Destination Nordvestkysten har - i samarbejde med en række lokale aktører - stået for at udpege vandreruter, kulturperler, udsigtspunkter og oplevelser i og omkring Thorsminde.

Læs mere om:

Flere Nyheder