Vinder af Thyborøn Havns initiativ pris 2021 er fundet

Den 13. december uddeler Thyborøn Havn for 20. gang havnens initiativpris, og i 2021 er valget blandt mange kvalificerede kandidater faldet på virk...
14 dec 2021

Igen i 2021 var der mange kandidater til initiativprisen, som prisudvalget kunne vælge imellem. Der var dog ikke tvivl om, at Hydra-Teknik Aps var topkandidaten og derfor det helt rigtige valg i 2021.

Prisen tildeles for ”Etablering af maritim servicevirksomhed på Thyborøn Havn med speciale indenfor hydraulik og innovativ ekspansion til nye forretningsområder som levering af sikkerhedsudstyr og eftersyn på marine kraner”.

Thyborøn Havn er en af de tre største fiskerihavne i Danmark og har en meget stærk maritim serviceklynge. Det har været kendetegnet for Thyborøn gennem mange år.

Iværksætteri og opstart af nye virksomheder har gennem tiden været vigtigt for Thyborøn, både for kulturen og den service, som leveres til både fiskeriet, gods- og senest også offshorebrancen, samt for hele den maritime aktivitet omkring havnen.

Årets prismodtager er et eksemplarisk eksempel på det mod og den iværksætterånd, som er kendetegnende for Thyborøn og hele kulturen omkring Thyborøn Havn. Kim Stagis og Thomas Andreassen besluttede for 5 år siden at starte egen virksomhed med speciale i hydraulik. Det startede i de små med lejede lokaler og en enkelt servicebil – en rigtig iværksættervirksomhed.

Kims og Thomas’ vedholdende indsats og hårde arbejde har over fem år bragt Hydra-Teknik ApS fra iværksætterstadiet til i dag at være en veletableret virksomhed i Thyborøn, med samarbejder og relationer i hele Danmark, indenfor installation og service af marine hydraulik. Og de har haft gåpåmodet til at udvide forretningsområderne til også at inkludere levering af løfteudstyr og udførelse af marine kraneftersyn.

- At starte egen virksomhed indenfor den maritime servicesektor, at blive veletableret og have skabt en virksomhed, der også har ambitioner om vækst og nytænkning er prisværdigt. Jeg er stolt over, at Thyborøn Havns initiativpris i 2021 går til Hydra-Teknik Aps. Det er ualmindeligt vel fortjent, lyder det fra havnens direktør Jesper Holt Jensen.

Hydra-Teknisk ApS to unge grundlæggere og ejere, Kim Stagis og Thomas Andreassen, udtaler:

- Vi har været på en spændende rejse med Hydra-teknik ApS de sidste 5 år. Vi er utrolig glade og stolte af, at vi på den baggrund i år får Thyborøn Havns initiativpris. Det er et skulderklap, der giver et synligt bevis på, at det at tage initiativ og turde satse bliver positivt bemærket.

I dag beskæftiger Hydra-Teknik ApS fem medarbejdere og har netop investeret i egne lokaler med planer om udbygning med værkstedsfaciliteter. Og det er ikke planen, at væksten skal stoppe her. Der er mod og vilje til fortsat vækst, og virksomheden søger i øjeblikket endnu en medarbejder til at tage med på rejsen.

Samtidig etablerer Hydra-Teknik ApS sig nu i egne lokaler, hvor virksomheden ikke kun har fokus på vækstmulighederne for forretningen, men også tænker i gode arbejdsforhold for medarbejdere og en klimavenlig produktion. Hydra-Teknik ApS har sat sig målsætningen at levere en CO2-neutral service og produktion i fremtiden.

Flere Nyheder