Ét skridt nærmere genanvendelse af spildevand fra fiskeindustrien

Skagen Havn vil forvandle fiskeindustriens spildevand til biogas - og dermed el og varme til boliger i byen
af Line Dalgaard Jensen
16 nov 2022

Spildevand fra fiskeindustrien skal genanvendes. Det mener de i hvert fald i Skagen, hvor et stort projekt tager form; Skagen Circle.

Først blev der etableret rørledninger og pumpestationer på Skagen Havns arealer. Nu skal fiskeindustrien tilkobles, så deres proteinholdige procesvand kan genanvendes til at lave biogas af og som igen bliver til el og varme til boliger i byen.

Når projektet står færdigt, vil det, som tidligere var et affaldsprodukt, altså blive genbrugt til et bæredygtigt produkt.

Projektet Skagen Circle er en del af den bæredygtige udvikling på Skagen Havn. Det er cirkulær økonomi, der går ud på at genanvende de produkter og ressourcer man har til rådighed. Herigennem er affaldsproduktet ikke længere affald, men råvarer, der udgør en værdi.

- Ved Skagen Havn vil vi sikre, at vi også i fremtiden kan tilbyde en bæredygtig infrastruktur til vores kunder. Derfor vil vi fremadrettet prioritere projekter, der tilvejebringer en bæredygtig udvikling på havnen – og med projektet Skagen Circle, er vi godt på vej, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

Skagen Circle projektet forventes at blive sat i drift i midten af 2023 – for nuværende arbejdes der med sidste etape af klargøringsprocessen, som er opførelse af biogasanlæg ved Skagen rensningsanlæg. 

Læs mere om:

Flere Nyheder