Østersøen og klimakrisen til debat på Bornholm

Folkemødet er tilbage for fuld udblæsning efter nogle år i Coronas skygge
af Louise Svane Pedersen
17 jun 2022

Danmarks Fiskeriforening er godt repræsenteret på dette års Folkemøde i Allinge på Bornholm. På solskinsøen i Østersøen står formand Svend-Erik Andersen, adm. Direktør Kenn Skau Fischer og underdirektør Ole Lundberg Larsen klar til at sætte fiskeriet på danskernes dagsorden.

Fredag

I dag, fredag, vil man klokken 15 i teltet tilhørende Bornholms Landbrug og Fødevarer finde en debat om ”En fremtid uden torsk og fiskere i Østersøen”.

I den debat deltager Svend-Erik Andersen fra DFPO og Thomas Thomsen, der er formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening og bestyrelsesmedlem i DFPO.

Lørdag

Lørdag 16.30 har Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd i fællesskab inviteret til debat kl 16.30 i Røgeriets debattelt, hvor panelet skal tale om, hvorvidt vi prioriterer energi- og klimakrisen eller biodiversiteten.

I denne debat deltager Ole Lundberg Larsen fra DFPO. I panelet vil man også finde Rasmus Nordqvist, der er folketingsmedlem for SF og fortaler for trawlforbud.

Kig forbi

Fiskeriskolens skib Athene er at finde i havnen tæt på TV2 News’ scene. Kig forbi skibet og mød fiskeriets repræsentanter. Der vil også være demonstrationer af den nye fiskeriportal voresfisk.dk

 

Flere Nyheder