120.000 ål sat ud i Flensborg Fjord

Der var tale om et samarbejde på tværs af grænsen, da 120.000 ål blev sat ud i Flensborg Fjord

Det var en dag med ålen i centrum, da Förderverein zur Erhaltung maritimer Lebensformen und Lebensarten e. V., Fischereiverein Flensburg von 1872 og Bælternes Fiskeriforening havde inviteret til en grænseoverskridende åleudsætning.

Fredag d. 8. juli satte de tre foreninger 120.000 unge ål ud i farvandet mellem Danmark og Tyskland som led i et større internationalt samarbejde på tværs af Flensborg Fjord mellem fiskeriforeningerne.

Derfor var der inviteret til taler og ålemadder i Kollund ved Kruså med efterfølgende sejlads ud på Fjorden for at sætte de sidste ud i farvandet mellem Danmark og Tyskland, hvorefter der var frokost og filmfremvisning i Flensborg.

Blandt de mange deltagere fandt man de to medlemmer af Europa Parlamentet Søren Gade og Niclas Herbst, der også hjalp med at sætte ål ud i Flensborg Fjord.

I løbet af foråret har foreningerne allerede sat 750.000 glasål ud i Slesvig-Holsten fra ni forskellige lokationer, hvoraf de 15.000 af dem blev sat ud i Flensborg Fjord.

 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...