49 personer anholdt for at smugle glasål

En international smuglerring er blevet snuppet efter et større fælles europæisk opklaringssamarbejde

Fra november 2021 og frem til juni i år har Europol, EFCA, OLAF og andre instanser fra 24 europæiske lande, inkl. Danmark, knoklet for at optrævle en international smuglerring, der simpelthen smuglede glasål i Europa.

Der er blevet arresteret 49 personer og beslaglagt 1,2 ton glasål, der har en anslået værdi af 1,9 millioner euro. Det skriver Europol.

Europol skriver også, at der er et stort problem med smugling af glasål på verdensplan. Nogle år tjener smuglerne op til 3 milliarder euro ved at smugle den truede art. Smuglingen foregår ofte fra Europa og til forskellige lande i asien.

Siden 2016 er smuglingen af glasål faldet med 50 procent, da Europol og dets samarbejdspartnere begyndte med at lave målrettede efterforskninger af smuglernetværk – det er de såkaldte Operation Lake.

De internationale ål-operationer har siden 2016 gjort, at mere end 500 personer er blevet anholdt og 18 ton glasål beslaglagt.

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet...