Analytiker spår tårnhøje brændstofpriser

Situationen i Ukraine samt stigende dollarkurs giver højere brændstofpriser
af Claus Kirkegaard
24 feb 2022

Som en reaktion på Ruslands invasion af Ukraine har prisen på en tønde Brent-referenceolie nu for første gang siden 2014 ramt 100 USD. Det skriver dr.dk.

- Ikke nok med at olien stiger, så stiger dollarkursen også, og det er bestemmende for prisen herhjemme, lyder det fra chefanalytiker i Danske Bank, Jens Nærvig Pedersen.

Prisen på brændstof ligger allerede højt, men danskerne kan forvente endnu højere priser fremadrettet.

- Her til morgen ligger prisen for en tønde Brent-råolie på lige omkring 103 dollar. Og det er en ret vild udvikling set i forhold til de seneste år, siger Jens Nærvig Pedersen.

- Det er ret enestående, at vi er over 100 dollar, for det er ikke mere end under to år siden, at vi på et tidspunkt havde negative oliepriser, siger han.

Brent-råolien bruges som referenceolie til at følge prisudviklingen på de finansielle markeder. 

Prisstigningen på olie kommer på et tidspunkt, hvor verdens lande forsøger at genoprette økonomierne efter coronapandemien, og hvor de internationale lagre er lave på olie og andre brændstoffer.

- Man kan håbe på, at der på et tidspunkt kommer ro på den udenrigspolitiske front. Om et års tid ligger vi sandsynligvis lavere, men på den kortere bane, er der risiko for, at vi kommer endnu højere op, siger Jens Nærvig Pedersen.

Læs mere om:

Flere Nyheder