Biohuts skal give mere liv i Lillebælt

Som et led i projektet ”Bælt i Balance” bliver der i uge 6 opsat 56 Biohuts flere steder i Naturpark Lillebælt

Havnaturen i Lillebælt er under pres, og de tre kommuner bag Naturpark Lillebælt arbejder med mange forskellige løsninger for at skabe forbedringer.

En ny metode i Danmark er under afprøvning, og det er et forsøg på at skabe flere levesteder til fisk ved at sætte Biohuts ned i vandet. I uge 6 er Naturpark Lillebælt klar til at sætte 56 Biohuts op. Det skriver danmarkc.tv på sin hjemmeside.

 

Hjælp fra DTU Aqua

Erfaringer fra Middelhavet viser, at netop Biohuts giver hurtig effekt i form af flere fisk og øget biodiversitet i vandet. 

– Vi er meget spændte på at følge effekten af disse Biohuts og også sammenligne med Biohuts andre steder i Danmark. I perioden efter opsætningen bliver fiskebørnehaverne undersøgt ved hjælp af dyk, undervandsdroner- og kameraer, så vi kan dokumentere effekten, siger Marie Hartlev Frausing, Videnskabelig assistent ved DTU Aqua.

Der er dog begrænsede midler i projektet, så Marie opfordrer studerende eller frivillige, som gerne vil hjælpe med at overvåge fiskebørnehaverne, til at kontakte hende eller Naturpark Lillebælt for at høre mere om, hvordan man gør og kan bidrage til at få ny viden.

Man kan kontakte Marie Hartlev Frausing på mail: mhafr@aqua.dtu.dk

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...