Danmarks Fiskeriforening har indtaget Naturmødet

Torsdag klokken 14 åbnede miljøminister Lea Wermelin årets Naturmøde i Hirtshals
af Louise Svane Pedersen
20 maj 2022

Danmarks Fiskeriforening holder i år til nede på Sydvestkajen, hvor foreningen deler telt sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Dansk Akvakultur. De tre foreninger er gået sammen under titlen Dansk Fisk og Skaldyr.

Netop fisk og skaldyr er omdrejningspunktet, når de tre foreninger forsøger at lære de besøgende på Naturmødet, hvordan trawl fungerer, hvad der er forskel på pelagiske og demersale fisk, og hvordan muslinger er med til at rense vandet omkring os. Der er også udstilling med forskellige fisk fanget eller opdrættet i Danmark, og de må alle sammen røres og inspiceres – til stor glæde for de mange børn, der besøger Naturmødet.

Klokken 17 lød startskuddet og de tre foreninger uddelte smagsprøver. DSA havde blinis med ørredrogn. DPPO kom med matjessild ,og DFPO søkogte rejer og jomfruhummer samt fadøl. De mange smagsprøver var et tilløbsstykke uden lige, og det gav samtidig anledning til at fortælle endnu flere om de mange gode ting ved dansk fisk og fiskeri.

DFPO og Fiskeri Tidende er også på Naturmødet fredag og lørdag, hvor man er klar til at tale med danskerne om stort og småt i erhvervsfiskeriet og deltage i forskellige debatter. Blandt andet skal DFPO’s formand Svend-Erik Andersen i debat fredag klokken 17 på Life-scenen sammen med fiskeriminister Rasmus Prehn og Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening. De tre aktører vil diskutere havplanen og udnyttelse af havet. Der vil efter debatten være smagsprøver i Dansk Fisk og Skaldyrs telt – så kom endelig forbi havnen i Hirtshals til debat og diskussioner.

Flere Nyheder