De tyske turister er vilde med dansk fisk

Det er blevet højsæson for de vestjyske fiskehandlere, og Søndervigs nye fiskehandler melder om stor efterspørgsel
af Svend Boye Thomsen
24 jun 2022

Det er for alvor blevet sommer, og det betyder fyldte sommerhuse på den jyske vestkyst.

Det er derfor også højsæson for de vestjyske fiskehandlere, og som noget nyt er der i år også kommet en fiskebil til badebyen Søndervig.

Her kan man møde fiskehandler Ole Schmidt (billedet), som sommeren over sælger friskfangede fisk fra Hvide Sande til de mange turister i badebyen.

Langt de fleste af turisterne i Søndervig er tyskere, og det er en god målgruppe for en fiskehandler.

- De tyske turister er vilde med dansk fisk, men det er der heller ikke noget at sige til, for den er både sund og smager dejligt, siger Ole Schmidt.

Fiskebilen får snart selskab

Det er servicevirksomheden D’Lux, der har taget initiativ til at lave et ’farmers-marked’ i Søndervig, hvor fiskebilen står, og hvor den snart får selskab af en række mikroproducenter, som også vil sælge fødevarer på pladsen.

Det drejer sig blandt andet om Knaplund Gin, Jordens Guf, Hedekaffe, Fjordristeriet, Struer Håndbryg og Møltrup Optagelseshjem.

- Vi har fået en rigtig god plads lige ved siden af Sandskulpturfestivalen, hvor der kommer masser af folk forbi hele tiden, så kundegrundlaget er rigtig godt. Jeg er sikker på, det bliver en succes, siger Jacob Falsig, der er indehaver af D'Lux.

De øvrige mikroproducenter ankommer i weekenden, og ’farmers-markedet’ står på seks uger frem.

Læs mere om:

Flere Nyheder