DMI fejrer 150 års jubilæum

I dag er det 150 år siden, Danmarks meteorologiske Institut blev oprettet
af Claus Kirkegaard
01 apr 2022

Den 1. april 1872 blev DMI - Danmarks Meteorologiske Institut - stiftet under det daværende Marineministeriet. 

Derfor kan instituttet i dag fejre 150 års jubilæum.

Med en bevilling på 7.400 rigsdaler og fire medarbejdere så Meteorologisk Institut dagens lys den 1. april 1872 som en institution under Marineministeriet. Det er i dag 150 år siden, og meget vejr har passeret himlen siden.

Danmark lagde sig i halen af en lang række lande, der også i de år etablerede meteorologiske institutter. Det skete efter en skæbnesvanger begivenhed i Sortehavet, hvor England, Frankrig og Tyskland sloges med russerne under Krimkrigen.

En voldsom storm overrumplede de vestlige landes flåde, og 41 skibe forsvandt med mand og mus! De europæiske meteorologiske institutter kom til verden, for vejr kan vinde krige. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

- Fire medarbejdere fik man dengang i 1872. I dag er der godt 300, der på forskellig vis klæder os alle på til fremtidens vejr – også forsvar og beredskaber. Det er et privilegie at tjene samfundet i en tid, hvor udfordringen ikke bare er den præcise fortælling om morgendagens vejr men også ansvaret for det klima, vores børnebørn arver, siger direktør Marianne Thyrring.

Læs mere om:

Flere Nyheder