DTU inviterer til temadag om kunstige rev

Gavner kunstrige rev og konstruktioner havmiljøet? DTU inviterer til temadag
af Claus Kirkegaard
30 mar 2022

Der anlægges til stadighed nye konstruktioner og anlæg i havet, og der udføres VVM-undersøgelser for at minimere skaderne på miljøet.

Men de nye tendenser er, at man i langt højere grad vil forlange, at sådanne konstruktioner og anlæg også skal gavne havmiljøet og være med til at sikre et langt bedre liv i havet. Det skriver Fiskepleje.dk.

På temadagen "Gavner anlæg og konstruktioner havmiljøet?" præsenteres internationale erfaringer og visioner om kunstige rev og miljø på lille og meget stor skala.

Store spillere som Femern A/S og Energistyrelsen fortæller om deres måde at sikre disse ting ved nutidige anlæg som Femern Bælt og fremtidige som Energiøen i Nordsøen og ved de nye gigantiske havvindmølleparker.

Desuden præsenteres de seneste forskningsresultater om samvirkningen imellem beton og havmiljøet – set fra havmiljøets side. Ved dagens afslutning kan du deltage i debatten og give dit bidrag til, hvad der skal undersøges fremover.

Temadagen er arrangeret i et samarbejde imellem Dansk Betonforening, Dansk Selskab for Marinbiologi og DTU.

Temadagen bliver afholdt onsdag d. 20. april 2022 kl. 15.30 - 18.15, DTU, Bygningstorvet, 2800 Kgs. Lyngby, bygning 116, auditorie 81.

Det er desuden muligt at deltage online.

Læs mere om:

Flere Nyheder