Espersen går fra minus til plus

Øget efterspørgsel efter fisk under corona-pandemien har givet Espersen sorte tal på bundlinjen igen

Fiskekoncernen A. Espersen fra Rønne kan glæde sig over, at corona-krisen har øget efterspørgslen på fisk, og at det har betydet et langt bedre resultat for 2021, end hvad koncernen kunne præsentere i 2020. 

Virksomheden er gået fra et underskud i 2020 på 7.667.000 kr. til et overskud af næsten samme størrelse i 2021 – nemlig 7.667.000. Det skriver netmediet Food-supply.dk.

Resultatet for 2021 kunne endda have været endnu bedre, hvis ikke koncernen havde været nødsaget til at lukke fabrikken i Vietnam på grund af indførte restriktioner fra den vietnamesiske regering. Det kostede Espersen omkring 15 mio. kr. i tabt fortjeneste. 

I det netop udgivne regnskab skriver ledelsen i sine bemærkninger, at første halvår af 2021 var særdeles positivt set i forhold til 2020.

Desværre var det ikke en udvikling, der kunne holde i andet halvår af 2021, hvor en markant prisinflation betød, at fremstillingen af koncernens produkter steg betydeligt og gjorde produktionen dyrere. 

Omsætningen faldt til 2,708 milliarder kroner i 2021 fra 2,858 milliarder året før.

Koncernen har fabrikker i Danmark, i Litauen og i Polen og beskæftigede sidste år 3.150 personer.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...