Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje lukker og slukker

Efter 37 år er det slut. Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje har smidt håndklædet i ringen

Siden 1985 har Fiskernes Filetfabrik ligget på havnen i Gilleleje. Nu er det desværre slut. Fabrikken er gået i frivillig likvidation, skriver netmediet Fødevarewatch.

Tilbage i sommeren 2020 kunne man i Fiskeri Tidende læse, at selskabet med omkring 20 ansatte skulle sælges eller lukke, da der havde været en del dårlige år i træk for selskabet. 

Det har altså nu ført til, at ejeren, Benny Christensen, frivilligt har lukket selskabet ned, hvilket betyder, at selskabet ophører med at eksistere som en juridisk enhed. 

I 2020, hvor Fiskernes Filetfabrik havde det seneste regnskabsår, endte det med en bruttofortjenseste på fem mio. kr. og et underskud på lige knap en mio. kr. 

Egenkapitalen udgjorde i seneste regnskab godt 3,6 mio. kr., og Benny Christensen beskrev i sommer, at årsagen skal findes i en fiskebranche presset af små kvoter for sildefiskeriet, som fabrikken levede af.

 

Danske fiskere tilfredse med kommende tobis-opgør mellem EU og Storbritannien

EU-Kommissionen indleder nu en sag imod Storbritannien efter Storbritanniens beslutning om at lukke for tobisfiskeri i britisk farvand. Den udvikling hilser Danmarks Fiskeriforening velkommen

Danske fiskere tilfredse med kommende tobis-opgør mellem EU og Storbritannien

EU-Kommissionen indleder nu en sag imod Storbritannien efter Storbritanniens beslutning om at lukke for tobisfiskeri...