Fremtidens skibsuddannelser til debat

Skibsuddannelserne skal følge med udviklingen og derfor holder Danske Rederier og Maritime Research Alliance debat og workshop om, hvad uddannelserne skal indeholde

Ny teknologi, nye brændstoffer og mere automatisering. Det er nogle af de markante ændringer, som i øjeblikket sker i moderne skibsfart.

Ændringer, som også kræver nye kompetencer, og dermed at de maritime uddannelser tilpasser sig, så maskinmestre, navigatører, tradere, skibsassistenter og mange andre er klar til fremtidens skibsfart.

Derfor slår Danske Rederier sammen med Maritime Research Alliance i dag dørene op til et heldagsarrangement, hvor det skal diskuteres, hvordan uddannelserne bedst bliver klar til at imødegå fremtidens skibsfart.

– Vi ser i øjeblikket en rivende udvikling inden for den maritime branche med udvikling af nye brændstoffer, digitaliseringsløsninger og automatisering. Denne udvikling vil nødvendigvis medføre en ændring i de kompetencer, som fremtidens maritime medarbejdere skal bruge, siger Thomas Roslyng Olesen, Project Manager, Maritime Research Alliance og fortsætter:

– Det vigtigste ved konferencen er i mine øjne at få de maritime virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at mødes og hver især give deres bud på, hvor branchen er på vej hen, og hvilken rolle de maritime uddannelser skal spille i denne sammenhæng. Samarbejde på tværs er nøglen til en succesfuld omstilling.

Et meget bredt udsnit af de maritime uddannelser som SIMAC, MARTEC, Niels Brock STX og Danske Rederiers Danish Shipping Education deltager sammen med et bredt udsnit af repræsentanter fra rederierne. Efter en velkomst og introduktion fra Uddannelsesministeriet vil deltagerne blive fordelt i forskellige workshops med hver deres temaer.

– Vi er en branche, som har brug for rigtig mange forskellige typer med vidt forskellige uddannelser, men som alle er afgørende for at få rederierne til at fungere. Derfor er det nyttigt for både branchen og uddannelsesinstitutionerne at få talt sammen om, hvor vi står om fem eller ti år, og hvad man skal kunne, uanset om man arbejder i kedeldragt eller skjorte. Fælles for alle stillinger er, at det grønne kommer til at gennemsyre erhvervet, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.  

Arrangementet holdes som en del af Danish Maritime Days.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...